LivøFerie
Vi mødes igen næste år! Tak for alle der var med i 2021 LivøFerien

 

LivøFerie er en perfekt blanding af højskoleferie og familieferie

SFOF LivøFerie er en perfekt blanding af højskoleferie og familieferie med fokus på nærværende fællesskaber og bæredygtighed. Det er aktiv og engagerende sommerferie for alle på en af Danmarks smukkeste økologiske, bilfrie øer.  SFOF Livøferie er unik, fordi generationerne mødes på tværs fra alle områder af Danmark. Her er plads til både spædbørn, teenagerne, singlerne, de gamle og alle dem midt imellem.

Vi er 150-250 sommerglade mennesker i alle aldre, der er samlet på Livø i uge 28, 29 og 30. Uge 28 er en mindre uge med ca 70 deltagere. Sammen danner vi et fællesskab, en slags lille landsby. Det er frivillige ugekoordinatorer i samarbejde med SFOFs bestyrelse der planlægger og afholder SFOF LivøFerie.

SFOF LivøFerie er for dig, der gerne vil på ferie med familien, engagere dig i mennesker og samtidig begejstres og lære nyt. Vi er en moderne, folkeoplysende sommerhøjskole med professionelle undervisere, foredrag og debat. På Livø kommer du tæt på naturen og bliver en del af fællesskabet. Vi er ude det meste af tiden, deles om praktiske opgaver, bor og spiser sammen i de gamle, sparsomt møblerede fælleshuse eller i eget telt, og DU er med til at skabe indholdet.

Her kan du se 3 små film om SFOF LivøFerie lavet af Morten Jensen og Johanne Frederikke Mortensen:

Livø natur

 

Livø studiekredse

 

Livø stemning

Lær noget nyt hver dag

Hver dag er der fire timers holdundervisning. Der er et nyt program hvert år med et bredt udvalg af studiekredse lige fra fx pileflet, yoga og havkajak, til musik, teater og naturvandring. Og selvfølgelig børnelejr for de yngste. Der er noget for alle aldre og ønsker. Det er det, der gør SFOF LivøFerie helt særlig. Vi samler Danmark bredt og vidt. Alle aldre og alle interesser er velkomne.

Ferie med indhold

Om eftermiddagene og aftenerne er der mulighed for at slappe af, lytte til foredrag, deltage i miniworkshops, diskutere livets små og store spørgsmål, gå ture i den storslåede natur, bade, spille bold eller petanque, finde ro i skoven, tænde bål, synge fællessang og meget andet. Som deltager er du med til at skabe fællesaktiviteterne for ugen, og alle kan byde ind med et arrangement eller en aktivitet.

Foredrag og debat

Hver uge byder på en udefrakommende foredragsholder med fokus på bæredygtighed/De 17 verdensmål og samfundsrelevant debat. I 2020 havde vi fx besøg af Signe Munk, folketingspolitiker for SF, der holdt oplæg omkring Miljø- og Klimaindsatsen og i 2019 holdt Ihan Haydar, trommeslager i bandet L.I.G.A., foredrag om at komme til Danmark som flygtning fra Irak.

Vi har også afholdt debatdag omkring bæredygtighed med inddragelse af landmanden på Livø Avlsgård og et foredrag om selvforsyning i et bæredygtighedsperspektiv.

Praktiske informationer

Du kan tilmelde dig SFOF LivøFerie herunder og læse mere om alt det praktiske:

Kontakt

Du kan finde svar på det meste ved at kigge rundt på vores hjemmeside. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte en af Lejrlederne eller SFOF bestyrelses Livøudvalg.

Sekretariatet LivøFerie 22 63 84 44

Lejrledere uge 28 (søndag til fredag)

Jens Frederik Mortensen:                 Mobil: 60192480 // snej070795@hotmail.com

Sille Barrett:                                    Mobil: 31608025 // Email: sille@barrett1.dk

Lejrledere uge 29 (lørdag til lørdag)

Marianne Hundebøll:                       Mobil: 21913715 // Email: m.hundeboell@gmail.com

Cindy Lyngholm:                              Mobil: 31518184 // Email: cindylyng@gmail.com

Lejrledere uge 30 (lørdag til lørdag)

Anne Heisterberg:

Mobil: 20643134 // Email: anne@vikasku.dk

Anne-Marie Stage:

Mobil: 50 59 06 71 // Email: am_stage@hotmail.com

SFOF bestyrelses Livøudvalg  (betaling, transport, tilmelding)

Kirsten W. Almind                            Mobil: 40684302 // Email: kirstenalmind@mail.dk

Nærvær, natur og fællesskab, og læring mens vi har det sjovt - det lægger vi vægt på på Livøferie. Vi har sammensat et varieret og spændende program med noget for enhver smag, interesse og aldersgruppe. Bæredygtighed er i fokus og indgår i alle studiekredse på forskellig vis. Denne uge 28 varer fra søndag til fredag. Ugens indhold byder bl.a. på yoga, musik, bæredygtighed og andet for børn, unge og voksne. Nedenfor kan du se alle ugens studiekredse med beskrivelse af, hvad du kan deltage i. De spændende studiekredse foregår hver dag mellem 9 og 13. Der vil også være planlagt flere eftermiddags- og aftensaktiviteter, som man frit kan deltage i, hvis man har lyst, blandt andet mindre workshops, bål/pandekage-aften, solnedgangstur mm. Alt dette vil i høre nærmere om. Vi glæder os til en skøn uge sammen med jer. Kærlige hilsner fra Jens og Sille

Studiekredse

Livø skal boble af liv! Vi har i år gjort alt hvad vi kunne for at sammensætte et varieret og spændende program til jer, hvor der gerne skulle være noget for enhver smag, interesse og aldersgruppe. Bæredygtighed er tænkt ind i de fleste studiekredse på forskellig vis, og vi har bestræbt os på at mange studiekredse er fra 10 år og op. I år har vi som noget nyt et familiehold, hvor hele familien kan være i studiekreds sammen. Der er også Teater, Broget socialistisk broderi, Lav din egen kniv, Den selvforsynende ø og Naturpatruljen - alene i vildmarken som nye studiekredse.  Og så er der de populære kendinge som Havkajak, Snak og æd, Yoga, Pileflet, Maleri og vores 2 musikhold.

Studiekredse

“Vi glæder os SÅ meget til at præsentere sommerens program for Jer…” Efter et år hvor Coronaen i den grad har sat dagsordenen, og vi alle er blevet forstyrret i de daglige rytmer, trænger vi mere end nogensinde til at mødes og mærke fællesskabets muligheder. Vi har sammensat en palet af studiekredse, der med hver sin tilgang invitere til at opleve, hvad vi kan sammen. Bæredygtighed og balance både i krop og sind er gennemgående temaer. Denne sommers tilbud er sprængfyldt med spændende familieoplevelser, med muligheder for at være nysgerrige sammen på tværs af generationer, muligheder for at lytte, lege, debattere og lære af hinanden, muligheder for at udfordre sig selv og hinanden både i kreative-, kropslige og mere fordybende aktiviteter. Vi starter hver morgen med fælles badning for dem der har lyst og efter morgenmaden fællessang under åben himmel… Om eftermiddagen vil nogle af underviserne tilbyde workshops, så man kan får mulighed for at få et glimt af, hvad der foregår i de andre studiekredse: Akroyoga work-shop, Åben kajak, Familieyoga, Brætspils maraton og klatring er bare nogle af mulighederne. Vi vil, hvis Covid19 forholdene tillader det, i år åbne for aktiviteter og hygge på tværs af husgrupperne i ”Café Sommerhat” teltet. I løbet af ugen vil der også være forskellige debatoplæg. Følg med på hjemmesiden og se hvilke oplægsholdere der kommer forbi Livø i uge 30… Vi håber I føler jer nysgerrige og får lyst til at dele sommerens uge 30 med os. Bedste Livø-hilsner fra Anne-Marie Stage og Anne Heisterberg

Studiekredse