Ny på SFOF LivøFerie?

Vi elsker at se nye ansigter på SFOF LivøFerie. Når du deltager for første gang, sørger vi for at du introduceres til stedet, traditionerne og ferieformen. Før start modtager alle et velkomstbrev med al information om opholdet, så du kan begynde at glæde dig.

Når du ankommer med færgen til Livø, vil der være en vogn, der kan køre din bagage op til byen. Herefter går du sammen med de andre deltagere op ad asfaltstien til Livø by (der er ikke så langt), hvor du bliver modtaget af en af lejrlederne, der registrerer at du er ankommet og viser dig, hvor du skal bo.

Du kan se billeder fra de tidligere år på vores Facebook og Instagram (sfof Livø(@livoferie)) og få et indblik i livet på øen.

Hvordan forløber dagene på SFOF LivøFerie?

Hver formiddag følger du holdundervisning. Du vælger, hvilken studiekreds du vil følge i løbet af ugen, når du tilmelder dig. I uge 28 vælger du studiekreds fra dag til dag på Livø. Om eftermiddagene og aftenerne er der fri leg, men oftest arrangerer deltagerne sportsturneringer, gåture, sang, brætspil, musik, fester og meget andet. SFOF arrangerer politiske debatter, oplæg/foredrag, miniworkshops, naturvandring m.m.

 

 

Hvem står bag?

SFOF LivøFerie arrangeres af Socialistisk Folkeoplysningsforbund, SFOF. Vi har lavet SFOF LivøFerie i over 40 år!

SFOF LivøFerie startede som politisk sommermøde for SF, men er i dag en folkeoplysende sommerhøjskole for alle uanset politisk ståsted. Vi er stadig en del socialister tilbage, men SFOF LivøFerie består i dag af deltagere med forskellig politisk ståsted, og der er plads til uenighed. Du skal altså ikke være socialist for at deltage - men du skal kunne holde dem ud i en hel uge :)

SFOF LivøFerie er frivilligstyret. Alt indhold arrangeres af frivillige lejrledere i samarbejde med SFOFs bestyrelse og Livøudvalg. Det er lejrlederne, der arrangerer ugens program, står for indkvarteringen og kontakt til Livø Feriecenter og er dine kontaktpersoner i løbet af ugen. 

På selve Livøugen er der også en masse frivillige engageret som for eksempel børnepassere, hjælpelærere, op- og nedpakkere og så videre. Endelig har vi en frivillig bestyrelse i SFOF, der står for styring og beslutninger omkring SFOF LivøFeries fremtid.

Du kan støtte vores arbejde ved at blive medlem af SFOF - det koster kun 80,- 

SFOFs sekretariat står for al administration i forbindelse med udførsel, og det er også dem du skal kontakte, hvis du har spørgsmål til din tilmelding: sfof@sfof.dk.

 

Ung på SFOF LivøFerie 

Der er hvert år mange unge i alle aldre, der kommer med og uden deres forældre. Der er god plads til at være tæt på forældrene, men alligevel alene.

Derudover har vi en særlig ungdomsrabat for dig mellem 18 og 25 år, der ønsker at bo i telt. De unge har mulighed for at slå lejr på deres egen del af teltområdet.

 

 

Børn på SFOF LivøFerie

Skal jeg tage mine børn med? - JA! De vil elske dig for evigt, hvis du gør det (kan vi næsten love).

Livø er nemlig børnenes ø. SFOF LivøFerie er oceaner af tid til at lege legene færdige og opleve, at der hele tiden er kammerater, der gerne vil lege. Det er en bilfri ø med masser af sjove, hemmelige steder, hvor man kan boltre sig dagen lang - i skoven, på stranden, ved Salamanderdammen, på fodboldbanen eller på naturlegepladsen.

På Livø er vi alle lige. Et barns stemme har mindst lige så stor en betydning, som en voksens. Derfor føler børn sig set og hørt på Livø. De suger til sig af alle de oplevelser, der er på Livø, når der bliver sunget omkring bålet på teltpladsen, eller når der er gang i en stor boldturnering, hvor børn og voksne kaster sig ind i spillet med lige stor iver. De er også med, når vi arrangerer underholdende indslag for hinanden.

Når de voksne er i studiekreds, er der i samme tidsrum planlagt forskellige aktiviteter for børnene i børnelejrene. For de allermindste (0-2 år) er der særlige hyggehold hvor en forælder eller bedsteforælder er med.

Der er ikke ressourcer til børn, der kræver særlig omsorg. Hvis du er i tvivl om dit barn kan deltage i børnelejren, er du velkommen til at ringe til en af lejrlederen for den uge, du har tilmeldt dig.

 

Alene på SFOF LivøFerie

Du er aldrig alene ret længe ad gangen på Livø – medmindre du selv ønsker det. Uanset om du kommer alene eller sammen med din familie eller venner, bliver du hurtigt en del af det særlige fællesskab vi har på Livø, hvor vi ønsker at alle skal føle sig velkomne. 

 

Må jeg have min hund med?

Nej. Livø er en fredet ø - og derfor er hunde ikke tilladt.