Alder: fra 10 år

Underviser: Frederik Palsbjørn

Antal deltagere: 20

Holdgebyr: Intet, men du skal selv medbringe discs

Disc Golf er en teknik-sport hvor ens største modstander er en selv. Dette betyder at man kan spille og nyde spillet sammen på tværs af alle niveauer og aldre, hvilket giver familiemedlemmer, der har forskel i fysiske kapaciteter, muligheden for at blive udfordret på lige fod og finde en fælles udfordring sammen i naturen.

Dette hold vil primært være en intro til og undervisning i Disc Golf, hvor jeg også vil inddrage en mere legende tilgang og elementer fra frisbee-sporten. Disc Golf minder meget om golf, hvor bolden er skiftet ud med en frisbee, og hvor målet er at gennemføre en bane på så få kast som muligt.

Vi vil bruge det meste af vores tid på Livøs egen Disc Golf bane, hvor vi vil spille banen igennem med forskellige spilformer og regelsæt for at skabe varierende udfordringer, som f.eks. pargolf, hvor man spiller på hold sammen med en makker. Derudover vil jeg introducere holdet til alternative måder at udnytte frisbee'en på, hvor jeg vil blande højskoleåndens legende tilgang til sport med 80’ernes frisbeesport, hvor Disc Golf var en af mange forskellige discipliner, som blev udøvet med de samme discs som f.eks Double Disc Court, som er et 2 mod 2 spil a la volley med frisbee’s.

Underviser:
Mit navn er Frederik Palsbjørn, og jeg er en 26-årig ingeniørstudent fra DTU, der dyrker Disc Golf ved siden af studiet. Jeg blev i 2023 dansk amatørmester i Disc Golf og vandt 3. pladsen i DM i Pargolf. Jeg har selv gået på Gerlev Idrætshøjskole, hvor jeg senere kom tilbage og arbejdede som crew og hjælpelærer i parkour og Disc Golf. Men efter en knæoperation har jeg måttet træne mit spil op fra ingenting igen, og jeg har i processen lært utrolig meget om teknik og øvelser, der kan bruges af nye som gamle udøvere.

Praktisk:

Du skal selv medbringe et startersæt som angivet under holdgebyr.

For at kunne deltage i undervisningen kræver det at I har nogle discs at kaste med. I skal derfor selv medbringe discs (forvent en pris på ca. 100-200 kr). Som udgangspunkt kan alle discs bruges, og der er mange forhandlere som tilbyder fornuftige startersæt.

Jeg vil foreslå et sæt som dette fra Latitude 64 hvor, I gennem Flyvende.dk kan få 10% rabat med rabatkoden ”Livø10”. Denne vil også gælde på alle andre køb på siden. https://flyvende.dk/vare/latitude-64-beginner-startersaet/

Tøj: Fornuftigt og skridsikkert fodtøj. Disc Golf er ret hårdt for skoene så lad være med at medbringe dine yndlings løbesko. Outdoorsko med god bevægelighed er klart at foretrække.

Kontakt: Mail: F.palsbjorn@gmail.com // Telefon: 22922363

TILMELD DIG HER