Alder: fra 13 år (10-12 år ifølge med en kendt voksen)

Undervisere: Katja Zimmerman Kreiner og Hanne Madsen

Antal deltagere: 25

Holdgebyr: 600,- til udstyr og materialer

Velkommen i Kreativt værksted, hvor du vil blive præsenteret for en bred vifte af håndværksmæssige og digitale teknikker til at arbejde kreativt indenfor årets to overordnede temaer: "Pileflet" og "Forvandlingsværksted for papir og tekstiler" – og du bestemmer helt selv hvad du ønsker at fordybe dig i på holdet.

Hver morgen - specielt i begyndelsen af ugen - starter vi med fælles gennemgang og oplæring i 1-3 teknikker. Det kan fx være indenfor Momigami og papirstof, læderarbejde, HTV T-shirt-tryk ved hjælp af vinylcutter, tegnemaskine, DIY komposit, broderi, korssting og slowstitching, syning af fx tasker, varmepuder og tøjdyr på symaskine m.m.

Der bliver også fælles gennemgang af forskellige pilefletteteknikker og forslag til hvordan du kan kombinere pileflet med naturmaterialer, vi finder på Livø. Der vil både være store kraftige pil til kurve o.l. og nogle små fine pil som kan laves til fine ting, der ikke er så hårdt ved fingrene.

Ved du på forhånd hvad du gerne vil flette, må du meget gerne kontakte Katja, så der er de rigtige materialer og eventuelle hjælpeværktøjer med.

Studiekredsen er både for begyndere og erfarne folk, og vi ser frem til en herlig, kreativ uge, hvor alle kan være med uanset om de har prøvet at arbejde med materialerne og værktøjet før.

Vi tilbyder praktisk vejledning og hjælp til at løse udfordringer undervejs, men det vigtigste princip på dette hold er, at alle deltagere helt og holdent selv bestemmer, hvad I vil arbejde med i løbet af ugen ud fra de mange valgmuligheder. I kan arbejde i grupper eller alene efter eget ønske. Om I vil arbejde digitalt, analogt eller en blanding, det er også helt op til jer selv.

Vi er ude efter, at der er en stor “hyggefaktor” på kurset og vi sætter altid stor pris på når I hjælper hinanden, arbejder sammen, snakker sammen eller synger undervejs i arbejdet - men det er også helt OK at alle er så koncentrerede og fordybede i arbejdet, at der er helt, helt stille.

For de som er specielt interesseret, så bliver der et kort minikursus åbent for alle på Livø i begyndelsen af ugen om fremstilling af AI-billeder (dvs. med kunstig intelligens). Sådanne AI-billeder kan blive brugt som grundlag både til broderi, tegnemaskine, HTV-tryk, bloktryk, applikationer, stencils, DIY kompositmaterialer og meget mere på Kreativt værksted.

I linket https://docs.google.com/document/d/1qm_T3khgteVsKLctW1Jdmg1oNbUMzkvFup9EKsMg-k0/edit?usp=sharing_eil_se_dm&ts=65e45933 vil I kunne se mere i detaljer, hvilke aktiviteter vi har planlagt, hvad I selv kan have med til Livø, samt hvilke materialer og værktøj, der vil være tilgængelige. Alt er med forbehold for ændringer.

Har du nogle spørgsmål, så kontakt os gerne før kurset starter.

Katja: Pil- og broderi/symaskine-spørgsmål
Telefon: 50744410
Email: vasehuset@hotmail.dk 

Hanne: Tekstil- og papir-forvandlingsværksted
Telefon: 0047 41474335
Email: Hm.urtica.design@gmail.com 

Vi glæder os meget til denne uge!

Med kærlig hilsen

Katja og Hanne

Underviser Hanne Madsen arbejder til hverdag som vejleder på et makerspace i Norge, hvor der arbejdes med digitale og analoge kreative værktøj.

Underviser Katja Zimmerman Kreiner er mangeårig vejleder i pileflet og du kan læse mere om Katja og hendes store fascination af pil på hendes hjemmeside www.katjakreiner.dk

Både Hanne og Katja har tidligere undervist på SFOF LivøFerie.