EFTERMIDDAGSWORKSHOP

Alder: Fra 13 år (fra 10 år ifølge med en kendt voksen)

Underviser: Hanne Madsen

Antal deltagere: 10

Holdgebyr: 100,- pr dag

I redesign-værkstedet vil vi hygge os med at kreere tøjdyr, små praktiske genstande, udføre reparationer og andre kreative og bæredygtige projekter ved hjælp af genanvendte tekstiler.

Vi vil anvende symaskiner til en del af arbejdet, mens andet vil blive udført i hånden.

Desuden vil vi have muligheden for at forvandle tekstilerne radikalt ved hjælp af diverse teknikker såsom broderi (både med symaskine og i hånden), skabelontryk, gelliprint og folietryk. Derfor er det en god idé at medbringe gamle T-shirts, som du ønsker at give et nyt liv.

Valget af teknikker og projekter afhænger meget af deltagerne og deres ønsker og idéer.

Hvis vejret tillader det, kan vi også beskæftige os med soltryk på papir. Dette er en gammel, ugiftig fotografisk teknik fra 1840'erne, som bruger solens UV-stråler til at fremkalde billeder. Vi bruger printet papirkopier behandlet med madolie som negativer.

Redesign-værkstedet finder sted om eftermiddagen, og tilbyder en perfekt mulighed for at kombinere socialt samvær med afslappet kreativitet. Deltagerne bestemmer selv hvad de vil arbejde med, og du er velkommen til at medbringe dine egne recirkulerede tekstiler; gamle duge og sengetøj er ideelle materialer til mange af vores redesignprojekter.

Om underviseren:
Hanne Madsen arbejder som vejleder på et makerspace på et norsk science center.