Alder: fra 12 år

Underviser: Gunvor Rysgaard Jørgensen

Antal deltagere: max 15

Holdgebyr: 200 kr. til basismaterialer. (evt. afregning af yderligere materialer derefter.)

Nyt liv til gamle klude - Upcycling af t-shirts

Elsker du at lave noget med hænderne, mens du hyggesnakker, så er denne studiekreds lige noget for dig :-)

Du kommer til at arbejde med de mange anvendelsesmuligheder der i gamle t-shirts og give udtjent tøj nyt liv. Vi starter med at lave vores eget garn af gamle t-shirts og undersøger dernæst forskelige muligheder indenfor upcycling. Gamle tekstiler kan blive til de flotteste kurve, siddepuder, gulvtæpper mv. med en god portion tålmodighed og en stor synål.

Du kommer til at arbejde med den gamle kurvesyningsteknik løbbinding og vævning. En enkelt dag vil vi desuden arbejde med batik. Til denne dag må du meget gerne medbringe en hvid/lys t-shirt eller andet tekstil i 100 % bomuld. Har du selv t-shirt (eller andet strækstof), som er hullet eller slidt, må du også meget gerne tage det med. Til løbbinding og vævning kan alle farver og typer af strækstof bruges.

Om Underviseren:

Mit navn er Gunvor Rysgaard Jørgensen. Jeg er uddannet fra Arkitektskolen, sløjdlærer, billedkunstlærer og cand. pæd. i materiel kultur. Jeg har siden 2016 undervist i håndværk og design på Syvstjerneskolen i Værløse.

Jeg er særlig optaget af at arbejde med upcycling og genbrugsmaterialer i alt fra tekstil til træ og metal. Jeg er ikke ekspert på ét område, men elsker at eksperimentere og afprøve forskellige muligheder indenfor mange forskellige materialer og give nyt liv til det, som andre betragter som affald. Du kan finde mig her: https://www.instagram.com/gego.dk/