Alder: Fra 13 år (fra 10 år ifølge med en kendt voksen)

Undervisere: Katja Zimmerman Kreiner og Hanne Madsen

Antal deltagere: 25

Holdgebyr: 600,- til udstyr og materialer

I Det kreative værksted arbejder med og kan kombinere forskellige kreative aktiviteter og materialer indenfor Pileflet, tryk, syning og broderi. Vi arbejder med både håndværktøj og digitale værktøj.

Du bestemmer selv, hvad du vil arbejde videre med på værkstedet, efter I har fået fælles oplæring i aktiviteten eller hvis du kan det fra før af. Så i løbet af ugen kan du skifte mellem mange aktiviteter eller holde dig til en enkelt - helt efter hvad du har lyst til!

Vores mål er, at der ved alle aktiviteterne er god tid til både at lave noget, samt til hyggesnak - og måske lidt sang?

Alle aktiviteter er for både nybegyndere og øvede.

BRODERI OG SYNING: Det bliver mulighed for at håndbrodere hver dag som en hyggelig pop-upcafé på holdet, under råd og vejledning fra underviserne. Vi vil komme omkring forskellige broderiteknikker alt efter efterspørgsel. Vi har også en digital broderisymaskine, hvor du du kan udarbejde dit broderi på computeren før du syr det. Du må meget gerne tage genbrugsstoffer med. Vi vil også have almindelige symaskiner til rådighed.

PILEFLET: Du kan også fordybe dig i pileflet under kyndig vejledning fra Katja. Vi vil komme omkring teknikker til at flette bunde, opstagning, runde og ovale kurve, sideflet, flet på træbund, kanter, hanke og øregreb. Hver dag vil have sit eget vejledningstema.

TRYK: I år skal vi trykke digitalt med HTV (Heat Transfer Vinyl), hvor vi laver design digitalt, skærer dem ud på en vinylcutter og trykker dem i en varmepresse. Vi har HTV, men tag selv de stoffer og/eller det tøj med, du vil trykke på - T-shirts, indkøbsnet mm. er velegnet. Metoden er velegnet til gammelt tøj, som trænger at blive frisket op. Nyt tøj må være vasket på forhånd før trykningen. Der vil også være recirkulerede stoffer, som det er mulig at bruge.
HTV-tryk kan blive kombineret med brodering.

Deltagere kan medbringe:
Tøj og stoffer til at brodere/trykke på, ideer til det du ønsker at arbejde med, eventuelle symønstre - og ikke mindst: Godt humør og kreativ glæde!
Deltagere får tilsendt nærmere information om materialer før start.


Om underviserne:

Underviser Hanne Madsen arbejder til hverdag som vejleder på et makerspace i Norge, hvor der arbejdes med digitale og analoge kreative værktøj.

Underviser Katja Zimmerman Kreiner er mangeårig vejleder i pileflet og du kan læse mere om Katja og hendes store fascination af pil på hendes hjemmeside www.katjakreiner.dk

Både Hanne og Katja har tidligere undervist på SFOF LivøFerie.