yoga  

Alder: fra 14 år

Underviser: Mette Kolding

DIN INDRE YOGALÆRER OG EGEN PRAKSIS

Hvordan lærer vi at kunne praktisere yoga selv? At skabe nok ’yoga-hukommelse’ i kroppen til altid at have en praksis med sig? Et behov og et ønske som findes hos mange både nybegyndere og øvede entusiaster. Det er ofte overvældende for mange, at komme igen eller vedligeholde Egen Praksis. Via online-klasser og/eller overfyldte yogatimer risikerer vi at skabe dårlige vaner og ikke få den rette vejleding. I år vil vi skabe en mulighed for at opbygge de gode og sikre yoga-vaner samt at rydde ud i de gamle.

På Livø - midt i sommermagi, fester, samvær og natur - vil vi på en enkel måde undersøge solhilsenen til bunds, forenkle og nørde igennem på de 12 stillinger, som udgør denne opvarmende og smidigheds-skabende sekvens, Surya Namaskar. Vi vil lære dem fra bunden af, som opskriften på et godt brød, og du efter endt uge vide, hvad solhilsenen består af, og hvordan du kan variere den.

Udover dette adresserer vi begreberne ’Effort & Ease’ og ’alignment’ såvel fysisk (stillinger) såvel som mentalt (tanker) og energimæssigt (feltet og chakraer). Vi finder ud af hvor kroppen bevidst skal justere i stedet for ubevidst at kompensere.

Der vil løbende være tid til at dele og integrere processen med hinanden, hvis det er en hjælp - stilhed og den øgede indre plads er altid et muligt sted at lande læringen i yoga, så måske det bliver integration ved hjælp af afspænding og meditation. Det afhænger som altid af gruppen.

Der er traditionelt stor efterspørgsel, og vi arbejder ret koncentreret, selvfølgelig i en både kærlig, sjov og hyggelig stemning, i de timer vi er sammen. Hvis du tænker yogaen ind som et afslappende ”nattøjsagtigt” sted at putte dig, må du rigtig gerne give pladsen til en anden ☺

Holdet er åbent for alle niveauer. Som altid glæder jeg mig til at være med Livø yoga-holdet, og dele min interesse for yoga-traditionen på en tidssvarende og brugbar måde.

Underviser Mette Kolding er SFOF LivøFerie-deltager gennem mange år. Uddannet skuespiller, Energi-coach og yogalærer. Hun har undervist i yoga i 10 år, både ugentlige klasser og retreats og i Yoga på Livø op til flere gange.

Namaste,

Mette