Alder: fra 15 år

Undervisere: Isabel Bramsen og Tobias Bornakke

Antal deltagere: 30

Det gode menneske - et politisk laboratorium i demokrati, klima og fred

Hvordan vil det ændre verden, hvis vi forstod mennesket som grundlæggende set godt? I denne studiekreds skal vi udforske ’det gode menneske’ og gentænke vores samfund på alle niveauer fra lokale arbejdspladser til international politik. Det bliver både politisk, filosofisk og personligt – med konsekvenser for, hvordan vi lever vores liv. Vi tager udgangspunkt i Rutger Bregmans nye bestseller, Det Gode Menneske, samt banebrydende forskning, der peger på mennesket som grundlæggende fællesskabsorienteret.

Vi skal udforske, hvordan en virksomhed kan designes, hvis vi tror på, at vores medmennesker vil det gode, hvordan det offentlige kan gentænkes når antagelsen ikke er at alle prøver at snyde samt hvordan vi kan forstå det internationale samfund, hvis vi ikke går ud fra at mennesker er egoistiske. Endelig skal vi udtænke og udføre eksperimenter på Livø, der tester det gode i mennesket og lave forskellige sjove og praktiske øvelser.

Underviser Isabel Bramsen (Ph.d.) er lektor ved Lunds Universitet, forfatter til flere bøger og forskningsartikler om international konfliktløsning samt aktiv i Rådet for International Konfliktløsning (RIKO) og Nordic Women Mediators (NWM).

Underviser Tobias Bornakke (Ph.d.) er medlem af SF og medstifter af den demokratiske virksomhed Analyse & Tal, tænketanken Demokratisk Erhverv samt aktivistnetværket Demokratisk Erhvervsnetværk.

Særligt dedikerede deltagere kan med fordel udforske Rutger Bregmans bog "Det gode menneske" forud for studiekredsen. Bogen findes som lydbog og kan også lånes på de fleste biblioteker.