Alder: fra 10 år

Undervisere: Hanne Madsen og Katja Zimmerman Kreiner

Max antal deltagere: 24

Holdgebyr: 500,- til materialer og udstyr

I år er der endnu flere herlige aktiviteter med Katja og Hanne på Livø Makerspace!

Et makerspace er et kreativt værksted, hvor man arbejder med og kan kombinere forskellige kreative aktiviteter og materialer. På Livø Makerspace bestemmer du selv, hvad du vil arbejde med, når I har fået fælles oplæring i aktiviteten. Dvs. at antallet af muligheder stiger i løbet af ugen, men du kan også holde dig til én aktivitet hele ugen - hvis det er det du helst vil - eller en mellemting. Vores mål er, at der ved alle aktiviteterne er god tid til både at lave noget og til hyggesnak - og måske lidt sang?

Alle aktiviteter er for både nybegyndere og øvede.

BRODERI: Det bliver mulighed for at brodere hver dag som en hyggelig pop-upcafé på holdet, under råd og vejledning fra underviserne. Vi vil komme omkring forskellige broderiteknikker og bl.a. afprøve broderi i papir.

PILEFLET:  Du kan også fordybe dig i pileflet under kyndig vejledning fra Katja. Vi vil komme omkring teknikker til at flette bunde, opstagning, runde og ovale kurve, sideflet, flet på træbund, kanter, hanke og øregreb.

TRYK: Du vil få mulighed for at prøve kræfter med Soltryk og Blåtryk/Monotryk med Hanne som underviser. Når solen skinner kan vi bruge UV-lyset til at lave billeder med en gammel fotografisk teknik fra 1842, som kaldes soltryk eller cyanotypi. Teknikken er ugiftig (trods navnet…), og vi kan bruge materialer fra broderi og pileflet, samt natur- og recirkulerede materialer til at lave skygger.Hvis det regner eller er overskyet kan vi eksperimentere med monotryk og akrylmaling som en “reserve-aktivitet”. Det er en hurtig og sjov metode til at få flotte resultater på papir. Også her kan vi bruge natur og recirkulerede materialer.

BOGBINDING: De to sidste dage vil Hanne stå for oplæring i enkel bogbinding for dem, som har lyst til det. Vi vil lave hæfte/bøger ud af noget af det vi har arbejdet med de første dage soltryk/monotryk/broderi i papir.

Underviser Hanne Madsen arbejder til hverdag som vejleder på et makerspace i Norge, hvor der arbejdes med digitale og analoge kreative værktøj. 

Underviser Katja Zimmerman Kreiner er mangeårig underviser i pileflet og du kan læse mere om Katja og hendes store fascination af pil på hendes hjemmeside www.katjakreiner.dk 

Både Hanne og Katja er mangeårige undervisere på SFOF LivøFerie