Alder: fra 15 år

Underviser: Kirstine Marie Hansen

Holdgebyr: 100,- til supplerende materialer, tråd, papir m.m.

Max deltagerantal: 12

I denne studiekreds vil deltagerne blive i stand til at minimere deres ressourceforbrug ved at redesigne, reparere, upcycle m.m. af eksisterende ressourcer i hjemmet eller fra genbrugsmaterialer.

Sidder du med en masse halvfærdige projekter eller er dit skab ved at eksplodere af tøj, mens du føler du ikke har noget at tage på? Så har du her muligheden for at komme i mål med dine kreative projekter og få inspiration til at minimere dit miljømæssige fodaftryk.

På denne workshop skal vi blive klogere på hvordan vi minimerer ressourcerne som personlig forbruger. Vi kommer bl.a. ind på udvalgte designteorier, diskuterer, bæredygtighedsbegrebet og hvordan vi kan inddrage dem i vores garderobe. FN’s verdensmål nr. 12 - ansvarlig forbrug og produktion handler om at reducere vores fodaftryk.

Dette er en kreativ workshop, hvor vi vil arbejde med forskellige materialer og designmetoder, så kursisten skal selv medbringe materialer og værktøjer til at arbejde med. Ideer til materialer kan være: tøj der ikke bruges længere eller er i stykker, duge, sengetøj og andre boligtekstiler, tasker, tekstilrester, garn m.m.
Der vil være en symaskine og en overlocker til rådighed, samt inspirationsmaterialer, men medbring gerne dine egne maskiner, strikkepinde og andet værktøj, samt tegnematerialer. Der vil være en pulje af materialer til at supplere med.

Underviser Kirstine Marie Hansen er 33år og uddannet beklædningsdesigner fra TEKO, Herning og har en PBA i bæredygtig mode fra KEA. Derudover har jeg en kandidatgrad i miljø og ressource management. Man kan godt kalde mig en nørd, når det kommer til at minimere vores ressourcer, og jeg har siden 2009 eksperimenteret med at mindske mit eget fodaftryk ved bl.a. at genbruge og redesigne. Derudover har jeg haft mit eget tøjmærke, med fokus på sourcing af miljøvenlige materialer og dansk produktion.

Kontakt: kirstine.m.h@me.com