At være bæredygtig ude på tur er at efterlade et så lille «fodaftryk» som muligt. Vi går fra byen og ud i Livøs natur hver dag og snakker om det vi ser. På natur-studiekredsen vil vi have fokus på planter, men vi snakker selvfølgelig også om alt det andet vi ser - for hvad var det, som vi lige gik forbi?

At høste i naturen er anderledes end at høste i sin have - i vild natur plukker vi aldrig rent og vi efterlader os så få spor efter indhøstningen som mulig.

Livø er det perfekte stedet til at blive kendt med den spiselige danske natur og hvordan vi kan bruge den på en bærekraftig måde. Når vi samler de spiselige planter, så vi behøver ikke at tænke på sprøjtemidler fra markerne og i skoven, da Livø er en økologisk ø. For god ordens skyld så vil vi også snakke om de giftige planter - dem vi aldrig skal spise...Er du fotointeresseret, så tag gerne med kamera eller mobiltelefon, vi bevæger os nemlig i et behageligt og socialt tempo rundt på øen.De som ønsker det, kan være med til at samle nogle farveplanter til farvning af stofprøver om eftermiddagen. Det bliver også mulighed for at samle spiselige planter ind som supplement til frokosten eller aftensmaden.

Underviser Hanne Madsen har en livslang interesse for vilde nytteplanter og er meget godt kendt med naturen på Livø.