Alder: 10 år ifølge med en kendt voksen

Underviser: Hanne Madsen

Livøs natur og soltryk

Vi skal på naturholdet ud hver dag for at se og opleve Livøs dejlige varierende natur.
Hver dag vil vi besøge nye steder og se Livø fra en lidt anden vinkel. På alle turene vil vi snakke om det vi ser og alt andet mellem himmel og jord. Der er mulighed for at fotografere undervejs på alle turene.

På solskinsdage vil der være mulighed for at arbejde med soltryk (cyanotypi), hvor vi vil lave blå fotografiske billeder på papir med naturmaterialer - sand, sten, blade grene etc - fra den biotop hvor vi befinder os akkurat da. Vi bruger solens UV-lys og vandet i Limfjorden til fremkaldning af billederne.

Mandag: Natursanserne.
På denne tur skal vi koncentrere os om at lugte, se, høre og smage på Livø.
Vi går til Krumhøkerhuset og op i skoven og over heden hjemover.

Tirsdag: Foto i skoven
Vi skal i skoven, hvor vi skal besøge nogle af Livøs “turistattraktioner”, og vi skal fotografere med mobiler og andre kameraer (medbring selv). Vi vil snakke om det vi fotograferer.
Dem, som har lyst, kan arbejde videre om eftermiddagen med billedredigering og udprintning af papirnegativer til soltryk.

Onsdag: Det “unge” Livø
Denne dag skal vi se på det af Livø, som ikke eksisterede da folk i stenalderen fra fastlandet sejlede over og brugte Livø som indsamlings- og fangstplads. Vi går over overdrevet, til standen og ned til Livø Tap.

Torsdag: Udsigten fra Livø
På denne tur vil vi fokusere på de steder på Livø, hvor vi kan se langt - udsigtstårnene og andre af de højeste punkter på Livø.

Planerne herover er med forbehold for ændringer pga. vejr mm.

Vi går i passende tempo, men ude i terrænet, så husk selv at medbringe: Gode sko og tilbehør efter vejret (regntøj, trøje, solcreme, hat etc).

Underviser Hanne Madsen er naturnørd, uddannet kvartærgeolog og arbejder som lektor på
et norsk sciencecenter og museum. Hun har undervist i naturvejledning på Livø hos SFOF siden
2010.