Røde Rejser

Røde Rejser genopstår 

SFOF har lavet et samarbejde med DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet) og kan i den anledning tilbyde en række særtilbud.

8 dages rejse på opdagelse i den græske nationale identitet

Afgang: 20. marts 2020

Hjemkomst: 27. marts 2020

Vi skal se mange forskellige sider af Grækenland og besøge tre forskellige byer, som hver for sig repræsenterer en vigtig periode i landets historie og er med til at definere grækerne i dag. Vi møder politikere, græsrødder og tænkere og hører om historie, flygtninge, økonomisk krise og fremtiden. 

Vi starter i Thessaloniki, og som vi bevæger os sydpå, går vi på forskellige måder også tilbage i historien. Thessaloniki repræsenterer det multikulturelle osmanniske Grækenland og er samtidig en pulserende storby i udvikling – på vej ud af krisen. Vi hører om mangfoldighed dengang og nu og møder en politiker, en forsker og en journalist, der hver især giver deres syn på situationen i byen og landet - bl.a. flygtningekrisen og Grækenlands forhold til nabolandene. Fra Thessaloniki kører vi mod syd; først til Volos og dernæst til Athen. I Volos sætter vi fokus på Grækenland som nationalstat, på forholdet mellem religion og national identitet i Grækenland og på nogle alternative måder at håndtere den store økonomiske krise, der ramte landet i slutningen af 00'erne. På vej til Athen, og i selve Athen, hører vi om, hvordan oldtidens Grækenland som Europas vugge både er kilde til inspiration, eksistensberettigelse, men også en tung byrde for et lille fattigt land. Her skal vi bl.a. møde forskere, politikere og aktivister og tale med dem om Grækenlands forhold til Danmark og Europa; om krisen og om civilsamfundet.

Rejsen byder også på stop (mellem Volos og Athen) i den smukke bjerglandsby Arachova og det antikke Delphi.

Pris: 9.800 kr. (8.800 kr. for medlemmer af SFOF). Prisen inkluderer flyrejse tur/retur, busrejse i Grækenland, 7 overnatninger på hoteller med morgenmad (2 i Thessaloniki, 2 i Volos og 3 i Athen). Desuden er inkluderet alle entreer. Tillæg for enkeltværelse 1.330 kr.

Ved tilmeldingen skal du skrive SFOF i kommentarfeltet

Rejselederne er Trine Stauning Willert, som er Ph.D. i Grækenlandsstudier med speciale i nationale fortællinger. Trine har undervist og forsket i Grækenland ved flere forskellige universiteter og har for nyligt stiftet Det Græske Institut i København, hvor hun arbejder for at udbrede kendskabet til Grækenlands mangfoldige kultur og historie. Hun taler flydende græsk og har et stort netværk blandt græske intellektuelle, forfattere og musikere. Trine fører jer rundt sammen med Zlatko Jovanovic, som er Ph.D. i historie med speciale i nationalisme, identitet, populærkultur og populisme i det tidligere Jugoslavien, opvokset i Bosnien-Hercegovina, bosat i Danmark siden 1993.

Telmeld dig her: https://deo.dk/rejser/2020/foraar-i-graekenland-2020/

Rundt om EU på fire dageForår i Bruxelles og EU - 2020

Afgang: 21. marts 2020

Hjemkomst: 24. marts 2020

Bliv klogere på europæisk demokrati og magt. Mød Christel Schaldemose (S), en anden dansk MEP i EU-Parlamentet; besøg EU-Kommissionen, Rådet, en lobby-vagthund, 3F's kontor i Bruxelles og oplev den fascinerende by.

En EU-ekspert fra DEO guider dig igennem institutioner, lobbyister og arbejdsmarkedets parters kampe om europæisk politik. De fire dage giver en grundig indføring i, hvad EU er, og hvordan det europæiske samarbejde fungerer i praksis. På denne tur har vi særligt fokus på arbejdsmarked, lobbyisme og på EU efter Brexit, valget til EU-Parlamentet den 26. maj 2019 og den nye EU-Kommission, der bliver endeligt godkendt i løbet af efteråret 2019.

Prisen er 4.480 kr. (medlemmer af SFOF 3.480 kr.). Prisen inkluderer flybillet tur/retur (med håndbagage), 3 nætter i dobbeltværelse på det 3-stjernede Hotel Bedford inkl. morgenmad, samt alle foredrag og aktiviteter. Tillæg for enkeltværelse 1.100 kr.

Ved tilmeldingen skal du skrive SFOF i kommentarfeltet

Rejsen foregår med fly og ledes af en EU-ekspert fra DEO.

Du kan tilmelde dig her: https://deo.dk/rejser/2020/foraarstur-til-bruxelles-og-eu-2020/