Sæt smagen af Livø på glas og flasker – et kursus i fremstilling af kryddersnaps.

Kurset er for personer over 18 år.

Gennem årtusinder har bær og urter været brugt i forskellige lægelige sammenhænge – nogle mere beviselige end andre. En af de ældste metoder at trække virkestoffer ud af planter, er at tilsætte alkohol/sprit og derefter indtage lægemidlet i små doser ved forskellige skavanker.

På Livø er der et botaniske univers af afvekslende og uberørte naturtyper som hver især indeholder mange specielle og spændende blomster, bær og urter.

Naturen på øen er helt unik, idet mange af de naturtyper der er langt imellem på fastlandet, kan opleves på en og samme ø. Det være sig strandeng, overdrev, hede, marker og skov. Alle disse typer af natur, har hver især deres forskellige bær, blomster og urter, som vi skal lære at genkende og bruge.

Vi skal gå ture rundt på hele øen og sanke blomster, bær og urter som vi sætter på snaps og derved skaber vores egen historie og minde om en dejlig ferie på Livø.

Kurset henvender sig til personer, der har lyst til at fordybe sig i og betragte naturen på tæt hold og samtidig vil lære øen, dens historie og mangfoldige natur bedre at kende.

Kursisten skal selv medbringe følgende:   

6-7 tomme marmeladeglas eller glas med patentlåg - endelig ikke glas der har været anvendt til sild/fisk.

2 helflasker klar Brøndums snaps eller vodka.

Kurv eller rygsæk samt små fryseposer til at sanke blomster og urter.

Urtekniv eller lille saks