Uge 29

       LivøFerie – sommer 2020

 Oversigt over studiekredse i uge 29 

(fra lørdag d. 11. til lørdag d. 18. juli)

 

            Pileflet Uge 29

Pileflet

Fra 14 år

Max antal deltager : 12 personer

Materialeudgifter 430 kr. 

Vi går en tur på Livø og samler materialer nedfaldne grene og pinde/ drivtømmer, skaller og sten. Der ligger som regel masser af brugbart rundt om Livø s smukke kyster. Man kan vælge at samle i fritiden og udnytte undervisningstiden til at flette. Sten, skaller, drivtømmer mm kombinere vi med den lækre danske pil som jeg medbringer.

Vi arbejder med boremaskiner, håndsav, grensakse og knive. I vil lære teknikker til at kombinere materialerne. For dem der ikke ønsker at kombinere pileflet med andre materialer vil der også være mulighed for “kun” at flette pil. Både gode gedigne brugskurve og sjove, fantasifulde kreationer.

Holdet er for alle - både nybegyndere og øvede.

Underviser Katja Kreiner 50 år

Udlært tømrer i 1990 og arbejder til dagligt som tømrersvend i Aalborg Stiftes bekendtskab med pilen i 1999 og har flettet lige siden. Startede i 2004 med at undervise og salg af egen flet.

Formand for pileforeningen Tlf. 50744410 Mail: katja@flettekonen.dk

 Havkajak Uge 29

 

                            

Livø og Limfjorden – et mekka for Havkajak og glade mennesker.

 

Fra 15 år

Pris: 650 kr. for leje af kajak, pagaj og svømmevest. Vi har våddragter med, men ikke til alle, så har du selv en tør- el. våddragt, så tag den med. Der bliver sendt en vejledende pakkeliste ud til deltagerne umiddelbart før Livøferie starter.

Bemærk max 15. deltager. 

Er du til natur, vand, glade mennesker, motion og sjove udfordringer, så er denne studiekreds helt sikkert noget for dig. 

 

Vi er igen i år 3 instruktører/lærer på holdet, hvorved vi har større mulighed at tage os af den enkeltes ønsker og behov.

Studiekredsen er for alle – også for dem, som aldrig har siddet i en kajak før. Her kan alle være med, lige fra begynder til øvede.

Vi underviser bl.a. ved brug af leg, så der bliver ikke et ”øje tørt” og alle vil opleve det at lege ikke kun er for børn.

Sikkerheden er altid i højsædet. Vi øver derfor forskellige teknikker/redningsøvelser mm, inden vi ror på længere ture.

Mulighederne er mange. Vi kan finder sæler ved ”Tappen” og ”Blinderøn”, hvis vejret er til det.

Vi kan ro en tur til Rønbjerg og spiser is og Danmarks bedste fiskefrikadeller.

Vi kan ro Øen rundt og laver en masse sjove og lærerige cases. Gå på land på stranden og indtage f.eks. medbragt kaffe og godbidder.

Bliver der vind og bølger, så leger og surfer vi i dem.

Bliver det stille, så bliver der mulighed for at øve forskellige teknikker, der vil få kajakken til det næsten umulige og give masser “gaderespekt” på Øen. herunder “grønlændervendingen”. 

Der benyttes kun godkendt sikkerhedsudstyr og kajakker.

Du skal kunne svømme 600 meter - og være glad for vand. Er det stramt med de 600 m, så lad os tale sammen. 

Så tøv ikke med at tilmelde dig.

Det bliver fedt og smadder sjovt. 

Lærer: Torben Olsen, DGI-Havkajakinstruktør og vejleder/ torbenolsen@webspeed.dk, tlf. 20761093

           Søren Jensen, DGI-Havkajakinstruktør.

           Gitte Siglev, DGI-Havkajakinstruktør.

 

 Bottcamp Ny Uge 29

                                                     

 

Bootcamp

Fra 10-22 år

Holdgebyr: 100,- 

Max antal deltagere: Mellem 20  

Den skal have fuld smadder i uge 29, når Bootcampen indtager Livø!
Vi kommer til at svede i sommersolen ude på boldbanen, vi kommer til at blive mudret til ude i skoven og vi får måske også våde fødder nede på stranden. Du hørte helt rigtig! Vi kommer til at udfordre hele øens terræn. Og vigtigst af alt så kommer vi til at have det mega grinern!

Lidt om Jens/Mig:

Jeg er 24 år gammel og går på Københavns Universitet. Jeg har dyrket sport det meste af mit liv og vigtigst af alt har jeg været på Livø hver eneste sommer. Det betyder jeg kender øen bedre end de fleste, og jeg er derfor overbevist om at jeg kender en genvej eller et gemmested som du ikke kender. Jeg har været lærer på Livø en gang før.

Medbring: 

Tøj du kan bevæge dig i, og til alt slags vejr. 

Gode sko (gerne løbesko).

Højt humør. 

Vi ses!

Tøv ikke med at kontakte mig hvis i har spørgsmål på enten mail, telefon eller facebook!

Jens Frederik Mortensen, mail: Snej070795hotmail.com, Tlf.: 60 19 24 80

 

 Laderock Uge 29

 

Laderock

Fra 11 år

Holdgebyr : 175,-  

Laderock har én klar målsætning:

At levere øens bedste koncertoplevelser!

Hvis du har lyst til at spille nogle af tidens bedste rock - og popnumre, samt blive udfordret på dine musikalske evner, så er Laderock stedet for dig. 

Laderock er typisk et ungt, energisk band hvor der er plads til alle – lige meget om du er total nybegynder eller garvet musiker! 

Laderock ledes af Rune Barrett og Jonathan Almind, begge udøvende musikere med mange års erfaring indenfor koncert- og bandledelse. 

 

 Havebrug Og Selvforsyning Uge 29

 

Havebrug og selvforsyning i et bæredygtighedsperspektiv

 

Fra 12 – 99 år

Holdgebyr: 300,- kr. til råvarer og materialer.

Er selvforsyning overhovedet bæredygtigt?

Hvordan bygger man et højbed?

Hvordan omdanner man sin græsplæne eller baggård fra en fodboldbane til et stykke producerende areal, der kan øge selvforsyningsgraden i det lille hjem?

Hvilke planter er gode at plante sammen?

Hvilke dyr egner sig til selvforsyning i forskellig skala, og hvordan skaffer man fødevarer, man ikke selv kan dyrke, på en bæredygtig måde?

Med udgangspunkt i Livøs mange muligheder vil vi i fællesskab forsøge at finde svar på alle disse spørgsmål og mange flere. Vi vil diskutere, vi vil grave, bygge og sanke, gå i marken, smage, bage og udveksle erfaringer.

Studiekredsen vil især referere til FN´s bæredygtighedsmål nr. 12 (om at sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer), men vil også trække tråde til både mål nr. 2 (stop sult) og nr. 11 (bæredygtige byer og lokalsamfund).

Lærer: Morten Lunderg, Livø-elsker og glad havedyrker, sanker og husdyr-holder gennem mange år, både i det store og det helt små.

 

 Foto Video Uge 29

 

 

Foto & video for børn og voksne

Fra 10 år 

Holdgebyr: 100,- kr.  

Livø giver en enestående mulighed for at afprøve foto og video i trygge
omgivelser. 

Her kan du prøve alt fra Portrætfoto – landskabsfoto – makrofoto og ikke mindst fotodoku af alle de spændende aktiviteter der foregår. Vi bliver dem der ser alt det de andre laver!
Du kommer til at kende alle de spændende muligheder med dit kamera/smartphone, og bruge dem. Du får også en masse foto/video tips og tricks.
Undervisningen foregår i øjenhøjde hvor der tages udgangspunkt i hvor du er og hvad du vil lære. Du kan deltage på kurset både som begynder
og erfaren.
Vi starter dagen med undervisning i de grundlæggende ideer om fotografering, og bagefter går vi ud og tager billeder, og slutter dagen af
med at redigere dem.

Til dem der vil, aftaler vi fotodoku opgaver der også foregår uden for undervisnings tiden, fx til vores aften arrangementer. Den sidste dag inden afslutningsfesten samler vi de bedste af vores billeder/video og laver et slideshow/film til fremvisning. Vi laver også udprint af vores bedste foto og laver en udstilling.

Grundlæggende:
Vi kommer især til at gennemgå billedkomposition og kreative indstillinger på kamera.
Vi kommer også til tale fototekniske begreber som:

 • dybdeskarphed 
 • lysmåler
 • fokuseringsmetoder
 • blænde
 • åbningstid 
 • iso

Vi kommer til at arbejde med:

 • blomsterbilleder
 • dokumentation
 • festbilleder
 • landskabsbilleder
 • bevægelsesbilleder
 • korte videosekvenser

Til portræt fotografering arbejder vi med forskellige spændende effekter,
som vand, lys, mel i vores hjemmelavede fotostudie. Vi lærer at tænke i at kombinere foto og video.
Hvis vejret er til det prøver vi dronefotografering
Billedbehandling vil være i programmet Lightroom (7 dages gratis trial
på https://www.adobe.com/dk/products/photoshop-lightroom/free-trialdownload.html) og I movie.
Der vil være tid til individuel rådgivning.

Medbring:

Eget kamera/smartphone og bærbar pc til redigering.
Lærer:
Alexandar Hjorth, Far, fotounderviser i 10 år på Aftenskole og 3 år med
skoleelever

 Sangskriverne

 

Sangskriverne

Max antal deltagere på holdet: 12

Alder: fra 15 år

De nye toner af Livø skal skabes - og det kommer du til at være med til på sangskriverholdet. Livø er et perfekt sted til at skabe noget fra bunden, da der er små oaser overalt, hvor man kan sidde og lade kreativiteten få frit løb. Med spændende, kreative benspænd hver dag, får du mulighed for at dykke ned i sangskriverkunsten under supervisering af Esben Svane.

 

Selv om du måske ikke har skrevet sange før, skal det ikke holde dig tilbage. Hvis lysten er der til at udfolde dig kreativt, vil du få de nødvendige redskaber og hjælp til at skabe en håndfuld sange i løbet af ugen. Det er dog en god idé at du enten kan spille et instrument eller har leget med tekst før. Skriv / Ring evt. til Esben på 52 19 54 24, hvis du er i tvivl.

 

Man kommer til at arbejde i både to- og tremandsgrupper, men kan også få muligheden for at arbejde alene en dag eller to, hvis det ønskes. Vi laver også et par spændende kreative, skriveøvelser i løbet af ugen. Der vil blive skrevet sammenlagt 20-25 nye sange i løbet af ugen, og hver deltager kommer hjem med ca. 5. sange i bagagen.

 

Det er en fordel at medbringe et instrument. I tilfælde af at du ikke spiller/medbringer et instrument, skal der gives besked til Esben Svane på esbensvane@hotmail.com

Esben Svane er kunstner, musikproducer og sangskriver, og har bl.a. arbejdet med Søs Fenger, Iris Gold, Michael Falch, L.I.G.A og Soluna Samay.

 

 Landart Uge 29

Landart

Deltagergebyr: 100 kroner.

Aldersgrænse: Minimum 10 år

Max antal: 20

Har du nogensinde stablet sten på en strand?

Har du nogensinde skrevet i sandet med en pind?

Har du nogensinde trukket skovjordbær på strå?

Hvis du har, så har du allerede prøvet kræfter med landart!

I dette værksted vil vi tage jer igennem nye øvelser og åbne op for kunstformen landart, som kort sagt er kunst i naturen og af naturen.

Vi hedder Emma og Anne Oline, er i midt tyverne og begge studerende på Den Frie Lærerskole i Ollerup, hvor vi har faget billedkunst. Derudover har vi tidligere gået på kunstskoler og deltaget i diverse kunstkurser.

Vi håber på, at I, efter denne uge, vil have fået en helt ny måde at tænke billedkunst på og fået øjnene op for nye materialer end de traditionelle som akryl, lærreder og pensler!! Vi synes, det er sjovt, bæredygtigt, dejligt eksperimenterende og billigt. Meld dig på, hvis du er klar på nye (måske meditative) øvelser både i naturen og af naturen. 

Vi glæder os! 

 

Medbring følgende:

 • Smartphone - så vi kan forevige vores kunst i naturen og vise billeder for hinanden, da det ikke er muligt at få de flygtige værker med hjem.
 • En skitsebog - (A4 størrelse) til tusch samt et par sorte tuscher i forskellige tykkelser.
 • Tøj til alt slags vejr – ’ud skal vi’!

Kærlig hilsen

Lærer Emma, 28 70 95 00, eguldhammer@gmail.com

Og hjælpelærer Anne Oline

 Naturhold Livoe Paa Langs Uge 29

                   

Naturhold- Livø på langs

Fra 10-99 år, men 10-13 år ifølge med en kendt voksen.


Livø har en varierende og fantastisk natur - lær den at kende på
naturholdet. Naturen er det overordnede tema for holdet og vi vil i løbet af
ugen udforske Livøs natur hvor vi zoomer ind og ud efter behov: Både i de
små detaljer og i de store linjer og både i fortid, nutid og fremtid.
Deltagerne på naturholdet vil være med til at bestemme hva vi skal
konsentrere os om. Vi kan vælge at gå tur rundt på øen eller vi kan bruge
feltudstyret til at undersøge en biotop mere grundigt - eller måske en
kombination? Dette aftaler vi i begyndelsen af ugen.
Hver morgen starter med lidt relevant naturhistorisk højtlæsning mens alle
kommer på plads og så starter en aktiv dag.


Der er mulighed for emner som zoologi, botanik, geologi, økologi,
naturfoto, brug af GPS, livets oprindelse på jorden, Limfjordens tilstand,
samt nattens stjernehimmel og svampe (de to sidste afhænger af vejret).
Så tænk på hvad du har lyst til at lære mere om!
Vi vil kunne bevæge os ud i alle retninger ud fra Byen - på og udenfor
stier - og vi vil undersøge og diskutere det som vi ser undervejs. På
Naturholdet bruge alle dine sanser på at fornemme naturen på Livø!
Naturholdet anbefales både for de garvede SFOF-deltagere og for de helt
nye, samt de midt imellem. Naturholdet er en social naturoplevelse, hvor
du vil opleve Livøs natur i hyggeligt samvær med andre i et behageligt
tempo.


Medbring
Påklædning til alt slags vejr: Gode sko, noget til at beskytte mod solen,
solcreme, regntøj og gummistøvler. Evt. kikkert, kamera og GPS.

Lærer
Hanne Madsen er dansk, er uddannet geolog og lektor i naturfag. Hun
arbejder på Jærmuseet i Norge på et kombineret science center og
museum, hvor hun underviser i naturfag i aktivitetsbaseret undervisning
og på et makerspace. Hun har siden hun var helt lille været interesseret i
naturen, har bred faglig viden og elsker at undervise. Hun har et grundigt
og mangeårig kendskab til Livøs natur.

 

Kontakt: hm@jaermuseet.no

 Blid Yoga Og Mindfulness Uge 29

 

Blid yoga og mindfulness

 

Min. Alder 15 år
Max. Antal deltager: 15


Det er yoga alle kan være med til, uanset alder, kendskab eller
smidighed.
det er yoga, hvor du tager udgangspunkt i dig, dine muligheder og
grænser.
Der vil blive arbejdet med rolige flow og statiske stillinger, blide stræk,
elementer fra yin yoga og restorativ yoga.

Vi arbejder med åndedrættet, både det naturlige og via forskellige øvelser, afspænding og meditation.


Medbring: Yogamåtte, 2 tæpper og 2 yoga blokke.


Vi vil være udendørs når vejret tillader det.


Jeg glæder mig til at dele min passion for yoga med dig.
Namaste


Grete Mærsk.
gmaersk@hotmail.com
Tlf 28573999

 

 Boernelejr 3 5 Aar Uge 29

Livø, leg hygge og natur

Fra 3 - 5 år

Vi mødes hver dag kl 9.

Vi går en tur - ser på dyr og blomster. På stranden kan vi finder hulsten.

I skoven kan vi se om vi kan kravle igennem et træ.

Hver dag vil der også være tid til højtlæsning, sang, lege, male, klippe klistre, og 

Alt skal foregå i roligt tempo på børnenes præmisser, så bliver det en super uge. 

Vi vil være ude uanset vejret så det er vigtigt med tøj  til alt slags vejr og solcreme.

Før ugens start modtager børnene et brev fra os hvor vi fortæller mere om ugens aktivitet.

 

Bedste hilsner fra Børnepasserne.

 Boernelejren For De Strore Uge 29

 

Børnelejren for de store

Fra 6-9 år

 

I den store børnelejr kan vi garantere en uge fyldt med sjov og ballade. Ugen vil bl.a. stå på krabbefangning, skovture, nye venskaber og selvfølgelig meget mere - men vi skal jo nødigt røbe for meget.

Inden ugen starter vil i modtage et brev fra os hvor der står lidt mere om hvad vi skal lave og hvad i skal have med. 

Vi glæder os til en skøn, sjov, kreativ, fantasifuld og eventyrlig uge med jer. 

Mange hilsner fra børnepasserne

 Tegning Og Akvarel Uge 29 (1)

 

Tegning og akvarel

 

Børn fra 10 år kan være med

 

Med skitsebog og tegneblok skal vi ud at finde motiver i den fantastiske natur på Livø. Kurset er for både øvede som nybegyndere, det vigtigste er lysten til at lave billeder og i at finde sit eget udtryk.

Der vil være øvelser i at blande farver, sætte streger, komponere et billede.

 

Der skal medbringes blyant 6B eller andre tegneredskaber efter egen lyst. Skitseblok eller skitsebog- en billig en af slagsen kan købes i Tiger butik eller lignende.

 

Akvarelpensel- jeg anbefaler da Vinci Cosmotop nr. 16- man behøver kun den ene. en lille æske akvarelfarver, kan købes samme sted, Aart de vos i Århus eller Stelling i kbh.

Jeg har godt akvarelpapir med, kan købes hos mig.

 

Underviser Birgitte Thorlacius, professionel billedkunstner med stor undervisningserfaring

se evt www. thorlaciustroelsen.dk

 

Mail:birgitte.thorlacius@gmail.com

Mobil 2990 1356                                                                   

 

Kæmpebandet på høloftet

Fra 18 år

Holdgebyr 175 kr for leje af lydudstyr.

Bandet er klar for alle, der har lyst til at spille. I år står den på musik i bæredygtighedens tegn og i alle regnbuens farver. Vi skal synge og spille og vugge i hofterne, og vi er sikre på, at det bliver fedest, hvis DU er med!

Det er ikke nødvendigt at være meget øvet på sit instrument, bare man er indstillet på at lægge sin sjæl i musikken og give den gas. Vi glæder os til et drøn af et kæmpeband, også når vi i løbet af ugen går på scenen sammen!

Underviser på holdet er Simon Bekker.

Simon er musiker og underviser fra konservatoriet i Århus, og har 10+ års erfaring i at turnere, spille og undervise i alle mulige og umulige sammenhænge.

Hygge For De Mindste Uge 29

Hygge for de mindste

 

Fra 0 – 99 år

Livøferie er også for Jer med små børn. Dette tilbud er til forældre eller bedsteforældre med børn fra 0 – 3 år, der gerne vil mødes og nyde øen sammen, imens de andre er i studiekredse.

Vi skal ud I det blå med de små, vi skal hygge og lege, synge børnesange, male, bage boller og hvad vi ellers finder på.

Vi har en fast base under en pavillon i en af haverne, hvor der vil være tæpper og legetøj. Hvis vi har lyst går vi en tur på med frugt og kaffe i trækvognen og nyder naturen og hinandens gode selskab. Alle aktiviteter foregår i et tempo, hvor pulsen er helt nede, og hvor de små Livø-børn er i centrum.

Tovholder (kommer senere)

Pris: Gratis! Men tag meget gerne legetøj og andet med, som vi kan bruge i løbet af ugen.

 Snak Og Aed Uge 29

                                                                                                     

Snak og æd  Denne studiekreds er UDSOLGT    

Fra 16 år


Max 12 deltagere

Holdgebyr: 300 kr. til brænde og madvarer.


Studiekredsen går ud på, at vi skal hygge os med madlavning over bål og andre alternative madlavningsmuligheder udenfor. Vi skal have fokus på at bruge råvare der er i sæson og mulighederne for at bruge naturen i madlavningen over bål.


Vi skal have ryge med grill-starter, gryder, dørslag og andet. Vi skal udvide forståelsen. Vi skal ryge alt fra kød og ost til fisk. Vi skal selvfølgelig også rundt i naturen og prøve at smage på Livø.


Derudover skal vi bage brød over bål, lave mad, hvor vi graver maden ned i jorden, og pakker kødet ind i salt-dej og derefter ind i bålet, kort sagt: alle mulige måder at tilberede mad på udenfor.


Og så skal vi diskutere forskellige emner. Diskussionerne kan være alt fra det rent politiske til emner med mere moralsk og etisk indhold.

Lærer: Pelle Roesen, mangeårig livødeltager. Har stået i mesterlære i færdighederne omkring bål og mad.
Kontakt: Pelle_Roesen@hotmail.com

Har du spørgsmål til LivøFerie generelt?

Så kontakt SFOF sekretariat på sfof@sfof.dk eller

telefon: 22 63 84 44 i telefontiden mellem kl. 9:00 - 10:00 mandag til fredag