Hvad siger deltagerne


Rasmus Og Trine (1)

Hvem er I?

”Rasmus er 9 år og Trine er 47 år”.

Hvor mange år har du været på LivøFerie?

”Rasmus har været der hvert år hele sit liv og et år som foster i mors mave. Dvs. 10 år i alt. Trine har været der 15 år i træk”.

Hvad er det sjoveste ved at være afsted?

Rasmus: ”At Livø-loven siger at man skal have mindst én is om dagen, siger min mor. At der er volleyball turnering hvor både voksne og børn kan være med.” Trine: ”Irish coffee aften med fællessang ved hus 2. At mødes med gamle venner og bekendte fra foregående år og en gang imellem også at lære nye mennesker at kende. At lære noget nyt, noget man ikke vidste der var at vide eller kunne.”

Skal du med i år? 

”Ja, klart! Vi kommer hvert år. Vi kommer sammen med Rasmus’ far, Bjarne, og nogen gange også med Rasmus’ halvsøskende, Rune og Nanna. Det er Rasmus’ familie der holder ferie sammen. Som Bjarne siger: ”Det er vores ”Feddet””. Rasmus glæder sig mest til at spille volley. Trine glæder sig mest til en afslappende uge på en smuk ø, hvor man gerne selv må være lidt grim.”


 

Sundin Lisbeth Og Alfred

Lisbeth Sundin, 61 år. Mor til to og farmor til to fortæller om hendes liv på Livøferie:

Jeg holder af at være på Livøferie, fordi der er en rigtig gammeldags feriestemning kombineret med den aktive ferie som studiekredse, foredrag og deltagernes initiativer for fællesskab giver. Det er muligt, at holde ferie med ”fremmede” mennesker, fordi der er en åbenhed og accept, som betyder, at man bare kan være til.

Vi leger, vi griner, og vi snakker og diskuterer  - totalt på tværs af generationer og baggrund.

Jeg var første gang på Livø for 20 år siden – og jeg har nydt min sommerferie på Livø i 15 af de 20 år der er gået.

Livø er stedet, hvor små børn leger med halvstore voksne, hvor børn kan tale ligeværdigt med voksne eller ældre, og hvor alle aldre tager hinanden alvorligt. Når du trænger til at være dig selv, signalerer du det bare og så får du lov at sidde i ro. Øen er ikke for stor og ikke for lille. Man farer ikke vild og børnene bliver ikke væk.

Mine børn og børnebørn har været med sammen og på skift gennem årene. Sidste år var første år, hvor begge mine børn, børnebørn og svigerbørn var med. Det er en særlig nydelse at holde ferie sammen, uden at vi sidder lårene af hinanden,  og det er en særlig nydelse at se dem man holder af, være sammen med andre.

Jeg tog ikke til Livø, hvis der ikke også var nogle gode studiekredse. I år skal jeg dyrke Yoga.

På billedet ses Lisbeth på Livø sammen med sit barnebarn.


 

Søren Og Hans Sønner

Søren, 34 år, far til to drenge

”Det der står mest centralt for mig omkring mine mange somre på Livø – både med og uden børn – er fællesskabet med mennesker som jeg ikke støder på i min hverdag. Mennesker som jeg og mine drenge i en uge lever sammen med i et fællesskab, hvor vi giver af os selv og tager imod mange forskellige perspektiver på verden, som vi kan tage med hjem igen.

Et helt konkret eksempel er min egen oplevelse, som underviser for et par år siden: Emnet var iværksætteri og innovation. Deltagerne spændte fra 25 år til 75 år – og fra Amager til Frederikshavn. På trods af de meget åbenlyse forskelligheder – og de meget forskellige iværksætter-projekter deltagerne havde med – så fandt vi en masse fælles fodslag og den gensidige begejstring for hinandens ideer og projekter var helt unik.

Så for mig er Livø det forpligtende fællesskab med kolossal respekt for individuel forskellighed.  ”

 

 


Wallentin Højholt På Livø 2013

 

Harald og Gorm :

"Vi glæder os altid rigtig lang tid i forvejen. -Og rigtig meget når vi er på færgen med vores venner og man ser de står der og synger, når færgen kommer ind. Det sjoveste er at se venner man kun ser en gang om året, se hvor stor man er blevet, gå til købmanden sammen og gå ned og bade."

Marie:

"Jeg er kommet på Livø som barn og ung og nu er mine egne børn med mig og min mand på Livø. Det er ret fantastisk: At have set dem bade de samme steder, sidde om samme bålsted, se dem, når de endelig kunne nå op på købmandsdisken og lægge en fedtet tier med forventningsfulde øjne, se dem første gang de synger med på fællessange, som de gør nar af, men kan udenad. For mig er Livø-turen årets absolutte højdepunkt: Gensyn med folk jeg kun ser den ene gang om året, sang og spil ved bordene foran husene om aftenen, det ekstremt positive og omsorgsfulde fællesskab og de mange varme, sjove og spændende oplevelser socialt og i naturen. Hele min barndom og ungdom gemte jeg min sweater der stank af bålrøg, når jeg kom hjem fra Livø, i en plasticpose som jeg så åbnede og snusede ned I ind imellem og huskede: Bålmad, beskidte tæer, stor menneskelig tålmodighed og varme, tryghed, fred, mudder på støvlerne, salt i øjenbrynene, Doktor Nielsen snaps, ekstremt natteroderi med nye vers til gamle sange.

Her kyssede jeg min første dreng og bagte jeg mit første perfekte snobrød, her har jeg smagt min første blå sodavandsis og lært alle vers til ”Når jeg ser et rødt flag smælde”."