FAQ - Alle de gode spørgsmål om LivøFerie

Hvor, hvornår og hvor længe?

LivøFerie foregår på den grønne, bilfri ø Livø i Limfjorden. I 2018 foregår LivøFerie i uge 29 (14. juli-21. juli) og uge 30 (21. juli-28. juli).

Hvordan kommer jeg til Livø?

Der går en færge til Livø og fra Rønbjerg Havn, som er med i deltagerprisen.

Du kan læse mere om transport på vores side om alt det praktiske.

Hvordan bor man, når man er på Livø?

Du kan vælge imellem at bo i hus (i køjesenge) eller i telt. Ligemeget hvad så er LivøFerie meget socialt. Du kommer dine hus- eller teltkammerater ved. I spiser sammen og laver fælles aktiviteter. Læs mere om indlogering her.

Hvad får jeg at spise på Livø?

Vi bestræber os så vidt muligt på at maden er lokal, økologisk, varieret og at der altid er grønt. Morgenmad, frokost og aftensmad er i år inkluderet i deltagerprisen og leveres af Livø Feriecenter.
Derudover er der en lille kiosk på øen, hvor du kan købe is, sodavand, øl og så videre.

Hvordan er det at være på LivøFerie for første gang?

Vi elsker at se nye ansigter på LivøFerie. Når du deltager for første gang sørger vi for at du introduceres til stedet, traditionerne og ferieformen. Før start modtager du et velkomstbrev med al information om opholdet, så du kan begynde at glæde dig.

Når du ankommer får du en mentor, der sørger for at du og din familie finder jer til rette.

Du kan se billeder fra de tidligere år på vores Facebook og instagram og få et indblik i livet på øen.

Hvordan forløber dagene på LivøFerie?

Hver formiddag følger du holdundervisning. Du vælger, hvilken workshop du vil følge i løbet af ugen, når du tilmelder dig. Om eftermiddagene og aftenerne er der fri leg, men oftest arrangeres der sportsturneringer, gåture, politiske debatter, oplæg, sang, brætspil, musik, fester og meget andet.

Skal man være socialist for at deltage?

Nej! Bestemt ikke. Men du skal kunne holde dem ud i en hel uge :). Som regel består LivøFerie af deltagere med forskellig politisk ståsted, og der er plads til uenighed.

Hvem står bag?

LivøFerie arrangeres af Socialistisk Folkeoplysningsforbund, SFOF. Vi har lavet LivøFerie i over 40 år!

LivøFeries indhold arrangeres af frivillige ugekoordinatorer. De arrangerer ugens program, står for indkvarteringen og er din kontaktperson i løbet af ugen.

Er det ikke kedeligt at være ung på LivøFerie?

Bestemt ikke! Vi har hvert år særlige hold for preteens, teens og unge.

Der er hvert år mange unge i alle aldre, der kommer med og uden deres forældre. Der er god plads til at være tæt på forældrene, men alligevel alene.

I år er der derudover en særlig ungdomsrabat for dig mellem 18 og 25 år, der ønsker at bo i telt. De unge vil få deres egen del af teltområdet.

Skal jeg tage mine børn med?

JA! De vil elske dig forevigt, hvis du gør det (kan vi næsten love).

Livø er nemlig børnenes ø. LivøFerie er oceaner af tid til at lege legene færdige og opleve, at der hele tiden er kammerater, der gerne vil lege. Det er en bilfri ø med masser af sjove, hemmelige steder, hvor man kan boltre sig dagen lang - i skoven, på stranden, ved Salamanderdammen, på fodboldbanen eller på naturlegepladsen.

På Livø er vi alle lige. Et barns stemme har mindst lige så stor en betydning, som en voksens. Derfor føler børn sig set og hørt på Livø. De suger til sig af alle de oplevelser, der er på Livø, når der bliver sunget omkring bålet på teltpladsen, eller når der er gang i en stor boldturnering, hvor børn og voksne kaster sig ind i spillet med lige stor iver. De er også med, når vi arrangerer underholdende indslag for hinanden.

Hvad laver børnene, når de voksne er i studiekreds?

Når de voksne er i studiekreds er der i samme tidsrum planlagt forskellige aktiviteter for børnene. Aktiviteterne for børn kan du se i årets program. For de allermindste (0-2 år) er der særlige hyggehold hvor en forælder eller bedsteforælder er med.
Der er ikke ressourcer til børn, der kræver særlig omsorg. Hvis du er i tvivl om dit barn kan deltage i børnelejren, er du velkommen til at ringe til børnekoordinatoren for den uge, du har tilmeldt dig.

Må jeg have min hund med?

Nej. Livø er en fredet ø - og derfor er hunde ikke tilladt.

Hvordan planlægges programmet?

LivøFerie er frivillig styret.

Det er de uundværlige frivillige ugekoordinatorer, der står for programmet hvert år og som er ansvarlige for selve udførslen i de enkelte uger.

På selve Livøugen er der en masse frivillige engageret som for eksempel børnepassere, hjælpelærere, op- og nedpakkere og så videre.

Endelig har vi en frivillig bestyrelse i SFOF, der står for styring og beslutninger omkring LivøFeries fremtid.

SFOF sekretariat står for al administration i forbindelse med udførsel. Og det er også dem du skal kontakte, hvis du har spørgsmål til din tilmelding: sfof@sfof.dk.