Soul og R%B perler fra Otis Reddings skattekiste LIVØ 2020

Alder fra 12 år 

Holdgebyr 175,- 

I år vil musikkursuset satse på en sikker vinder. Otis Redding står for tidlige soul-pop music hits som “Sittin on the dock of the bay” og “My Girl”. Han har leveret en fantastisk version af Rollings Stones “I can’t get no satisfaction” og hvis du kan lide filmen Blues Brothers, så er dette års musikkursus lige noget for dig.

Der er noget meget dansk over Otis. Den måde hans musik er sat sammen, den måde af den bare holder sit groove, som i “rock steady”, ja det er rent LEGO. Jeg har pillet nogle af hans fede musikalske konstruktioner fra hinanden. De LEGOklodser der ligger klar til jer har ikke kun flotte farver. Tag for eksempel tromme-klodsen fra My Girl. Der er et meget begyndervenligt groove, med kun to fills og nogen enkelte markeringer lægger den fundament til bass klodsen, som er lige så nemt at spille. Der mangler næsten kun omkvæd/sangklodsen for at få dansegulvet på Livø til at gå amok. Denne fantastiske musik klarer sig helt uden soli eller store effekter. Det er ren sammenspilsglæde. Overskueligt og nemt at spille, men fantastisk udfordrende i sit krav om at kunne spille simpelt. Jeg glæder mig vildt meget til at gøre det sammen med jer. 

Du er meget velkommen til at tage din egen bass, guitar, tamburin, trompet eller saxofon med. Vi har dog alle instrumenter vi har brug for på øen - undtagen blæseinstrumenter.  Som udgangspunkt satser vi på 4 ud af disse Otis Redding sange - My Girl, Dock Of The Bay, Down In The Valley, Hard To Handle, Shake, (I Can’t Get No) Satisfaction, Love Man (Kom gerne med ønsker).

Underviser, Matthias Klein: Jeg elsker Livø’s uge 3 og jeg elsker Otis. Så jeg har det spirituelle på plads. Derud over er jeg konservatorieuddannet rytmisk musiker, Livø-musiklærer-veteran og en lille smule tysk.