BAG PÅ LIVØ

Fra 12år 

Deltagerantal: max. 12

Råvarer: 150 kr.

 

På Livøs marker dyrkes mange af de oprindelige kornarter- og sorter og Angus kreaturerne går på det meste af øen for at lave naturpleje. Der er fritgående høns, bistader, køkkenhave og alt det vilde.

 

I studiekredsen skal du have sanserne med og fingrene ned i nogle af alle Livøs dejlige råvarer – korn, kød, honning, æg og grønt – når vi skal omsætte herlighederne til dejlig mad.

 

I ugen løb kommer du bl.a. til at

 

- male dit eget mel på stenkværn

- bage masser af brød med surdej og andre hævemetoder

- fremstille pasta og lave mad med frø og kerner

- se og høre om bier og lave mad med honning

- fermentere både fast og flydende

- tage på markvandring med landmanden

- få inspiration af og erfaringsudveksle med hinanden.

- grine, græde, juble og fortvivle, når resultaterne sidder ”lige i skabet” eller mislykkes totalt.

Du bliver nænsomt ledt gennem ugen af

Bente Kjærgaard, bondekone på Livø Avlsgaard gennem 15 år og aktiv bruger af Livøs råvarer gennem alle årene. Har især en stor forkærlighed for at bage med nymalet Livø mel fra egen kværn og eksperimenterer glad og gerne med alle Livøs andre råvarer. Har bier og en til tider vild køkkenhave, der forsøder og forsyner husholdningen det meste af året.

Lidt praktisk: Medbring 2 opbevaringsglas med patentlåg (1 liter).

 Kontakt Beqk@nst.dk